Avocadosalade met rivierkreeftjes

Avocadosalade met rivierkreeftjes

Ingrediƫnten:

2 stuks Avocado
2 eetlepels Olijfolie
125 gram Rivierkreefjes
2 Sinaasappelen
1 stronk Witlof

Bereiding:

Snijd de schil en het witte vlies van de sinaasappelen.
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met een mes tussenuit kunt wippen.
Doe de partjes met aanhangend sap in een schaal.

Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ook in de schaal.
Voeg de rivierkreeftjes toe en schep dit om.
Breng op smaak met peper en zout.

Haal de blaadjes witlof los van de stronk en steek ze tussen de salade.
Besprenkel met olie en serveer direct.

Aantekeningen:

Lekker met meergranen stokbrood.