Appel-notenvlaai
Ingrediƫnten
250 gram bloem
150 gram basterdsuiker
135 gram boter in stukjes
1 ei
450 gram handappelen
60 gram Hazelnoten grof gehakt
60 gram Hazelnoten klein gehakt
1,5 theelepel kaneel
Sap van 1 citroen
125 gram abrikozenjam
Bereiding
Zeef de bloem en meng dit met 120 gram basterdsuiker.
Wrijf de boter hierdoor tot het er uit ziet als broodkruim.
Maak een kuiltje in het midden en doe daar het ei in.
kneed dit tot een glad deeg.
Leg het deeg in vershoudfolie verpakt ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Schil de appelen en ontdoe van klokhuis en snijd in schijfjes.
Rol het deeg uit en bekleed in ingevette quichevorm van 20 cm. doorsnee.
Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de quichevorm.
Bestrooi dit met de grof gehakte hazelnoten, kaneel, citroensap en de rest van de basterdsuiker.
Verwarm de jam en giet het er over en bestrooi met de klein gehakte hazelnoten.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bak de vlaai in 35 – 40 minuten gaar en goudbruin.
