Babi pangang
Ingrediƫnten:
500 gram hamlappen
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
Voor de marinade:
1 citroen
6 eetlepels ketjap manis
2 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
snufje zout
4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
Voorbereidingen:
Maak de marinade:
pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar.
Snijd het vlees in reepjes.
Meng door de marinade en laat het minstens 2 uur staan.
Schep het af en toe om.
Bereiding:
Haal het vlees uit de marinade.
Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
Verhit 4 eetlepels olie in een wok en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron.
Voeg als dat nodig is een scheutje water toe.
Leg de deksel op de pan.
Laat het vlees heel langzaam gedurende 30 minuten gaar sudderen.
Aantekeningen:
Eet hier rijst en atjar tjampoer bij.
