Bruschetta’s
- 1 witte ciabatta of pane sciocco (Toscaans witbrood zonder zout)
- olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook
Stap 1:
Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Verwarm een koekenpan en grill het brood om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant. wil je het brood wat zachter, dan kan het natuurlijk ook korter in de oven
Stap 2:
Pel de knoflookteen, halveer en wrijf het brood ermee in.
Serveer de bruschetta op een houten plank of schaal.
Beleg de bruschetta’s met onderstaande recepten
eerste Bruschetta
tomaten salsa
- 4 tomaten van goede kwaliteit
- 1 teen knoflook
- Handje verse basilicum
- peper en zout
- Snijd de knoflook fijn, de pomodori-tomaten in gelijke stukjes en de basilicum in reepjes.
- Meng in een kom de knoflook, pomodori-tomaten, basilicum en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verdeel het tomatenmengsel het gegrilde brood.
tweede bruchetta
tonijn salsa
- blikje tonijn
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 3 ansjovisfilets uit blik
- 2 el olijfolie
- zout
- vers gemalen peper
bereiding
laat tonijn uitlekken en voeg alle ingrediënten in een kom.
pureer alles met de staafmixer fijn en smeer over de bruschetta’s
derde bruschetta
leg een plakje ham (b.v. parma ham op een bruschetta
vierde bruschetta
met zalm
- 150 gr roomkaas
- verse dille
- 100 gr gerookte zalm (Fish Tales)
- 1 komkommer
- Snuf peper en zout
- 1 limoen
- Meng de roomkaas met een snufje peper en zout.
- Snijd wat dille fijn (of gedroogde) en meng ook door de roomkaas.
- Rasp de limoen en meng dit ook door het mengsel.
- Besmeer de bruschetta’s met het roommengsel, beleg met wat plakjes komkommer en verdeel wat zalm erover.
vijfde bruschetta
smeer de bruchetta in met pesto tappanade
Zo kan je blijven variëren met de smaken die je lekker vindt.
