Bruschetta’s

Bruschetta’s

  • 1  witte ciabatta of pane sciocco (Toscaans witbrood zonder zout)
  • olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook

Stap 1:
Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Verwarm een koekenpan en grill het brood om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant. wil je het brood wat zachter, dan kan het natuurlijk ook korter in de oven

Stap 2:
Pel de knoflookteen, halveer en wrijf het brood ermee in.
Serveer de bruschetta op een houten plank of schaal.

Beleg de bruschetta’s met onderstaande recepten

eerste Bruschetta

tomaten salsa

  • 4 tomaten van goede kwaliteit
  • 1 teen knoflook
  • Handje verse basilicum
  • peper en zout

  • Snijd de knoflook fijn, de pomodori-tomaten in gelijke stukjes en de basilicum in reepjes.
  • Meng in een kom de knoflook, pomodori-tomaten, basilicum en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel het tomatenmengsel het gegrilde brood.

tweede bruchetta

tonijn salsa

  1. blikje tonijn
  2. 5 el mayonaise
  3. 2 el kappertjes
  4. 3 ansjovisfilets uit blik
  5. 2 el olijfolie
  6. zout
  7. vers gemalen peper

bereiding
laat tonijn uitlekken en voeg alle ingrediënten in een kom.
pureer alles met de staafmixer fijn en smeer over de bruschetta’s

derde bruschetta

leg een plakje ham (b.v. parma ham op een bruschetta

vierde bruschetta

met zalm

  • 150 gr roomkaas
  • verse dille
  • 100 gr gerookte zalm (Fish Tales)
  • 1 komkommer
  • Snuf peper en zout
  • 1 limoen
  1. Meng de roomkaas met een snufje peper en zout.
  2. Snijd wat dille fijn (of gedroogde) en meng ook door de roomkaas.
  3. Rasp de limoen en meng dit ook door het mengsel.
  4. Besmeer de bruschetta’s met het roommengsel, beleg met wat plakjes komkommer en verdeel wat zalm erover.

vijfde bruschetta

smeer de bruchetta in met pesto tappanade

Zo kan je blijven variëren met de smaken die je lekker vindt.