plaat appeltaart
500 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr havermout
500 gr d.bruine suiker
400 gr boter of margarine
- ei
1½ k appels – raspen
rozijnen, veel … naar smaak, evenals kaneel
bakpapier
Bereiden:
- Smelt de boter en dan meel, havermout, een ei en de bruine suiker hierin mengen (niet met de mixer);
- Verdeel het mengsel over de bakplaat (met eronder uiteraard het bakpapier);
- Verdeel de geraspte appels eroverheen, bestrooi deze met rozijnen en (veel) kaneel (Advies: druk de rozijnen wat in de appels … worden tijdens het bakken sneller donker cq zwart .., je kunt ook grote gele rozijnen gebruiken.) Een notenmengsel toevoegen is ook lekker, zeker als je veel walnoten aan de boom hebt groeien…
- 50/55 min. in de voorverwarmde oven – 150°C
- Smul er lekker van … teveel???
- In kleine stukjes prima in de diepvries te bewaren, bij gebruik daarna even in de oven “oppiepen”: prima idee; hoeft echter niet echt!
- Voor de mensen die het kunnen hebben … en willen …slagroom is er ook heerlijk op … (misschien de appels laten weken in een of ander drankje ook … dat hebben wij nog nooit gedaan!)
Geniet van het bakken en … het smullen!!!
